TOP-tehtävät

TOP-tehtävät

Top-tehtäväpankki www.toptehtavat.fi sisältää  monenlaisia tehtäväideoita niin metsäretkille, kokkaukseen kuin käsitöihinkin. Parhaista ideoista syntyy upeita tapahtumia, kapineita, kakkuja ja kippoja. Sukella TOP-tehtäväpankkiin ja poimi omat helmesi. Mikään upea juttu ei synny ilman mahtavaa ideaa.

TOP tulee sanoista TEKEMÄLLÄ OPPII PARHAITEN. 4H-TOP on kaikille nuorille avoin yritteliäisyyteen ja yrittäjyyteen kannustava tehtäväpankki. 4H-TOP-yrittäjyyskasvatuksen perustana on tekemällä oppiminen.

TOP-tehtäviä voi tehdä 4H-kerhossa, koulussa, leirillä tai vaikka itsenäisesti kotona. 4H:n jäseniä palkitaan tehtävistä TOPI-tarroilla ja -pinsseillä.

Tehtäväpankki sisältää runsaasti erilaisia tehtäviä kymmenestä erilaisesta aihepiiristä, joita ovat puutarjha ja viherympäristö, metsä ja luonto, eläimet, koti ja keittiö, taitavat kädet, teknologia, kansainvälisyys, viestintä- ja vuorovaikutustaidot, töitä ja omaa rahaa sekä ympäristö ja kierrätys.

TOP-tehtävä on tehtäväpankista tulostettava 1-2 sivua pitkä tehtäväkortti, joka on yleensä muutaman tunnin mittainen suoritus. Vaativimpien tehtävien teko voi kestää pitkiäkin aikoja. Suoritetuista tehtävistä saat palautetta, jonka jälkeen tehtävä kirjataan henkilökohtaiseen 4H-passiin.

Palkitseminen

Lähes satasivuinen 4H-passi opastaa 4H-maailmaan. Se on tarkoitettu kaikille 4H:n jäsenille. Passista saa tiedon kaikesta mitä 4H:ssa voi tehdä ja siihen voi myös kerätä osallistumismerkintöjä. Jokaisesta suoritetusta TOP- tehtävästä saa merkinnän ja tarran 4H-passiin.

Jos haluat liittyä 4H:n jäseneksi ja saada passin TOP-merkintöjä varten, mutta et käy 4H-kerhossa voit ottaa yhteyttä 4H-yhdistykseen.

Merkiksi suoritetusta tehtävästä saat passiin pienen 4H-tarran. Neljän tehtävän jälkeen passiin saa TOPI-tarran. TOPI-pinssin on ansainnut 24:n TOP-tehtävän jälkeen. Kun TOP-tehtäviä kertyy 48, olet ansainnut TOP-merkin. Palkitsemiskriteerit ovat samat tehtäväluokissa A, B ja C.

A-tasolla saat TOPI-pinssin ja pronssimerkin, B-tasolla TOPI-pinssin ja hopeamerkin ja C-tasolla TOPI-pinssin ja kultamerkin.

Tekemällä oppii parhaiten!